Glykemický index

 

Glykemický index (GI) je míra, která ukazuje, jak rychle sacharidy v potravě zvyšují hladinu cukru v krvi. Potraviny s nízkým glykemickým indexem se tráví a vstřebávají pomaleji, což způsobuje pomalejší a stabilnější vzestup hladiny cukru v krvi.

 

Zde jsou některé důvody, proč je nízký glykemický index důležitý:

 

  • Lepší kontrola hladiny cukru v krvi: Konzumace potravin s nízkým glykemickým indexem může pomoci regulovat hladinu cukru v krvi a zabránit výkyvům a poklesům energie. To může být zvláště důležité pro lidi s diabetem, kteří musí pečlivě sledovat svou hladinu cukru v krvi.

 

  • Zvýšená sytost: Potraviny s nízkým glykemickým indexem mají tendenci být více nasycující, což může pomoci zabránit přejídání a pomoci při řízení hmotnosti.

 

  • Snížené riziko chronických onemocnění: Výzkum naznačuje, že následování stravy, která zdůrazňuje potraviny s nízkým glykemickým indexem, může snížit riziko chronických onemocnění, jako jsou srdeční choroby, diabetes typu 2 a určité druhy rakoviny.

 

  • Zlepšený sportovní výkon: Konzumace potravin s nízkým glykemickým indexem před cvičením může pomoci poskytnout trvalou energii a zlepšit vytrvalost.

 

  • Celkově se zaměřením na konzumaci potravin s nízkým glykemickým indexem lze dosáhnout mnoha zdravotních výhod a je důležitou součástí vyvážené stravy. Proto v našem sortimentu najdete většinou ovoce a zeleninu s nízkým GI.
Almao